Therapeuten

merel van der velden

Merel van der Velden

Ik ben Merel, geboren in september 1983 en de trotse eigenaresse van De Hormoon Kliniek. Mijn doel is om zo veel mogelijk vrouwen te kunnen inspireren en in hun kracht te zetten. Iedereen verdient het om te ‘Leven in Balans’, vind ik.

Daarom ben ik dit platform gestart en heb ik heel hard gewerkt aan het 8 weekse online programma. Samen met fantastische collega’s wil ik je leren hoe je je hormonen voor je kan laten werken in plaats van tegen je. Als zelfstandig therapeut kon ik de vraag niet meer aan en bovendien denk ik dat door samenwerking er een nog betere therapie geboden kan worden.

Mijn verhaal:

Ooit heb ik de studies fysiotherapie en manuele therapie gedaan. Ik heb ook ruim 10 jaar als fysio- & manueel therapeut gewerkt. Eerst in loondienst en later in mijn eigen praktijk. Maar symptomen bestrijden en niet de kern kunnen aanpakken knaagde aan me. Daarom koos ik voor een carrière switch naar orthomoleculaire geneeskunde waarbij wel naar een langdurige oplossing toegewerkt wordt. Daarbinnen heb ik mij gespecialiseerd op hormonen.

Zelf heb ik ook heel wat hormonale klachten ervaren. Al voor mijn dertigste kreeg ik een flinke burn-out en 6 jaar later, het jaar na mijn eerste zwangerschap heb ik als zeer heftig ervaren. Ik weet dus zowel uit de praktijk als uit de boeken wat hormonen kunnen doen. De oorzaken waren voedselintoleranties en bijbehorende darmklachten, stress en geen tijd voor mezelf maken. Er zijn tijden geweest dat ik hormonen hor-monsters noemde. Maar dat had achteraf allemaal blijkbaar niet gehoeven. Als ik toen maar de kennis had gehad die ik nu heb. Inmiddels ben ik weer zwanger en verwachten we een tweede in november. Dit keer is het zwanger zijn een groot feest en ik verwacht ook veel sneller hersteld te zijn. Want ik ga het straks anders aanpakken.

Hoe? In de basis staat dat allemaal in het 8 weekse online programma ‘Leven in Balans’. Maar als ik het moet samenvatten in 1 woord: zelfzorg.

Ik hoop mijn betrokkenheid en gedrevenheid op jou over te kunnen brengen. Ik hou van uitdaging, gecompliceerde casussen en verbanden leggen. Als je denkt dat je alles al geprobeerd hebt maar niets hielp dan zet ik het liefste alles op alles om je het tegendeel te bewijzen.

Mijn hobby’s zijn mijn leefstijl en ik ben dankbaar voor het leven wat ik gecreëerd heb. Daarin staan familie, golfsurfen, yoga, reizen en mensen en de natuur helpen centraal. We zijn om die reden verhuisd naar Zandvoort en je zal me veel aan zee of in de duinen vinden. Natuurlijk ook om mijn eigen hormonen mooi in balans te houden.

Mijn ervaring:

 • Bachelor fysiotherapie
 • Master manuele therapie
 • Orthomoleculaire geneeskunde
 • Orthomoleculaire kindertherapie
 • Hormoonexpert
 • Evocircadian code (circadiaans ritme)
 • Darmtherapeut
 • EMB bloedtest specialist
 • Neurotransmitters masterclass
 • Mindfulness therapie
 • Klachten rondom de zwangerschap en zwanger worden
 • Sapvasten specialist
 • Verschillende coaching trainingen zoals; Motivational Interviewing
 • Ik blijf graag bijscholing doen in de vorm van congressen, korte cursussen, intervisie met collega’s, trainingen, etc.

** Merel zal eind september met zwangerschapsverlof gaan.

Esther

Esther van Ekeren

Ik ben Esther, geboren in het voorjaar van 1982, hormoon expert en vooral gespecialiseerd in (pre)overgangsklachten. Ik ben eigenaar van Happy Horizon Coaching.

Het is mijn missie om vrouwen de beste versie van zichtzelf te laten zijn. Dat verdienen we allemaal. Om dat te kunnen realiseren heb ik eerst zelf heel veel hierover gelezen, getest en persoonlijke ervaringen met leefstijl coaching. Daarna heb ik besloten het roer om te gooien en die missie tot een professie te maken.

  Mijn verhaal:

  Gezonde voeding en sporten hebben altijd al mijn interesse gehad. Deze interesse is helemaal aangewakkerd na mijn 2 zwangerschappen en de opvoeding van mijn kinderen. Ik was zo bewust van het feit dat wat ik tijdens mijn zwangerschap in mijn mond stopte, dit regelrecht naar mijn baby in mijn buik zou gaan en daarmee al de basis van mijn baby aan het leggen was voor een goede start. Ook ikzelf merkte dat ik tijdens mijn zwangerschappen hormonaal behoorlijk heen en weer ging en vooral na mijn zwangerschappen echt de balans weer terug moest vinden.

  Ik heb de opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman gedaan en met succes afgerond en de opleiding Voeding & Overgang. Ook volg ik met regelmaat bij- en nascholing en diverse seminairs over o.a. je darmen en ademhaling.

  Het woord overgang vind ik alles behalve aansprekend, echter het is wel een hele belangrijke en mooie fase in ieder vrouwenleven. Weet dat je al klachten en symptomen kan ervaren vanaf je eind dertiger jaren en begin veertig? Niets om je voor te schamen of denken dat je de enige bent, in tegendeel. Een goede leefstijl kan jou al veel helpen! Dit is ook de doelgroep waarop ik mij focus.

  Ik deel graag mijn kennis en kunde om jou op een ‘zachte’ manier door deze fase in je leven heen te loodsen. Of dit nu een fase is waarin je daadwerkelijk veel klachten ervaart of lichte symptomen hebt of misschien nog helemaal geen klachten hebt, maar juist preventief te werk wil gaan en lekker in je vel wil blijven zitten. Goede voeding, op de juiste manier bewegen/sporten, ademhaling en stressreductie zullen helpen om jouw hormoonbalans zo stabiel mogelijk te houden.

  Mijn hobby’s zijn kitesurfen, snowboarden, wandelen door de duinen en op het strand, motor rijden, koken, reizen en alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft.

  Mijn ervaring:

  • Hormoonexpert
  • Voeding en overgang
  • Darmklachten
  • Ademhalingstechnieken
  • Leefstijl coaching
  • Ik volg met de regelmaat diverse bijscholing, seminars over voeding en gezondheidszorg, doe intervisie met collega hormoonexperts en sta altijd open om te leren. Erg fijn om deel uit te maken van dit platform, want als jij een complexe vraag aan mij hebt deel ik het graag ons team.
  Esmee Beukers

  Esmee Beukers

  Ik ben Esmee, geboren in 1989, hormoon & darmexpert en founder van hormonen.nl. Tijdens Merel haar zwangerschapsverlof later dit jaar zal ik haar waarnemen.

  Ik weet (helaas) wat het is om hormonale klachten te hebben. Ik had klachten zoals acne en eczeem en werd in het reguliere circuit van het kastje naar de muur gestuurd. Het heeft jaren geduurd voordat ik mijn oplossing had gevonden. Dit is zo onnodig, en daarom heb ook ik het tot mijn missie gemaakt andere vrouwen hierbij te helpen.

   Mijn verhaal:

   Lange tijd had ik klachten als buikpijn, heel erg moe zijn en ’s middags willen slapen, PMS, acne en eczeem. Ik sleepte mezelf van therapeut, naar therapeut, maar de oplossing bleef uit. Voor mijn eczeem belandde ik in het ziekenhuis. Hier werd ik naar huis gestuurd met een hormoonzalf en de boodschap: leer er maar mee leven, want eczeem heb je voor altijd. Gelukkig weet ik nu beter! 

   Na een behandeltraject bij een hormoon & darmtherapeut verdwenen mijn eczeem en acne als sneeuw voor de zon en ik stond steeds vaker weer energiek en blij op. Tóén besefte ik me dat we onze gezondheid echt in eigen hand hebben. En de oplossing? Helemaal niet zo ingewikkeld. En als ik het kan, kan jij het zeker.

   Dat was het moment waarop ik besloot het tot mijn missie te maken alle andere vrouwen met soortgelijke problemen te helpen. Want we lopen allemaal veel te lang door met klachten die ons het leven zuur maken, maar nog belangrijker: die volslagen onnodig zijn.

   Ik volgde verschillende opleidingen om de absolute expert te worden op het gebied van hormonen & darmen zodat ik de vrouwen die met al deze vage klachten leven ook hun gezonde, blije zelf terug kan geven. Om  zo een bijdrage te mogen leveren en eindelijk eens de echte oorzaak aan te pakken in plaats van de symptomen te bestrijden met onnodige medicijnen.

   Mijn ervaring:

   • Hormoonexpert
   • Darmtherapeut
   • Leefstijl coaching
   • Mindset coach
   • Neurotransmitters
   • Voedingsdeskundige 
   • Medische basiskennis en psychologie
   • Regelmatig volg ik congressen, webinars, korte cursussen en spreek af met collega’s voor overleg.

   ** Esmee zal Merel gaan waarnemen tijdens Merel’s zwangerschapsverlof, welke start per oktober. Inplannen bij Esmee is al wel eerder mogelijk.

   Anita Visscher

   Anita Visscher

   Ik ben Anita, geboren in december 1978, orthomoleculair epigenetisch therapeut gespecialiseerd in hormonen en tevens eigenaresse van freakyhealthy.nl.

   De invloed van hormonen op je gezondheid en op je emoties, wordt vaak sterk onderschat. Maar als je eenmaal hebt ervaren hoe het is om je hormonen in balans te hebben, dan wil je niet meer terug.

   Mijn verhaal:

   Soms duurt het even voordat het kwartje valt. Na jaren gewerkt te hebben als beleidsadviseur en projectleider bij grote gemeentelijke projecten, kwam ik erachter dat dit werk mij helemaal niet gelukkig maakte. Ik heb een gezin met 3 jonge kinderen en ben toen overspannen geraakt. Dat was het moment dat ik wist en voelde dat het tijd was om mijn hart te volgen en werk te maken van mijn passie: voeding, beweging en gezondheid.
   Al ruim 10 jaar ben ik essentrics trainer. Essentrics is gericht op het flexibel en gezond houden van je lichaam door vloeiende bewegingen en lange sterke spieren te creëren. De orthomoleculaire geneeskunde paste daar perfect bij! Deze voedingsleer gaat uit van de kracht en het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Voeding en de juiste vitamines en mineralen staan hierbij centraal, maar ook beweging en stressreductie is essentieel voor het versterken van je eigen lichaam. Ik heb zelf ervaren hoe ik als moeder van 3 er toch de hele dag door voor mijn kinderen kan zijn en ook ’s avonds nog energie heb om iets voor mezelf te doen. 

   Wanneer je je lichaam op de juiste manier voedt en ondersteunt, komen ook je hormonen in balans. Tot een paar jaar terug was ik in de veronderstelling dat hormonale klachten en pijn bij je menstruatiecyclus hoorden. Toen ik, na een periode van gezond eten, met de juiste voedingstoffen en supplementen, geen enkele hormonale klacht of pijn meer had tijdens de menstruatie, wist ik dat dit de weg is om je gezondheid in eigen hand te kunnen nemen. Dit gun ik iedereen!

   Ik werk vanuit een holistische benadering en vind het belangrijk om te kijken wat prioriteit heeft in jouw leven en wat past bij jouw leefstijl.

   Mijn hobbies zijn koken, waarbij ik ontzettend blij kan worden als vrienden (en mijn kinderen) genieten van mijn eten zonder door te hebben dat het vegan of suikervrij is. Daarnaast houd ik van in de natuur zijn, mediteren en bij mooie golven ben ik op zee te vinden om te surfen. 

   Mijn ervaring:

   • orthomoleculair adviseur basis
   • orthomoleculair adviseur gevorderd
   • orthomoleculair epigenetisch therapeut
   • orthomoleculair hormoon specialist
   • EMB bloedtest specialist
   • holistisch coach
   • medische basiskennis
   • essentrics trainer level 2
   • om mijn vakkennis actueel te houden en voor verbreding van mijn kennis, volg ik vaak bijscholingen, congressen, webinars en andere trainingen.
   0
    0
    Winkelwagen
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen