Supplementen

Algemeen suppletie advies:

 

Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde zijn we het er over eens. Naast gezonde voeding zoals veel groenten, zo veel als mogelijk biologisch eten en een goede leefstijl is het nemen van extra vitaminen, mineralen en vetzuren een must.

We halen dit namelijk niet voldoende uit onze voeding. Ook niet als je heel gezond eet en leeft. Helaas zitten er niet voldoende nutriënten in onze hedendaagse landbouwgrond om genoeg uit je voeding te halen.

 

merel van der velden

Maar wat zijn de beste supplementen?

Lees hieronder wat en waar je het beste kan bestellen.

Goede multivitaminen

Multivitaminen zijn oplosbaar in water of vet en je neemt een multi daarom altijd bij een maaltijd. Multivitamine is eigenlijk een aanvulling op je voeding, aangezien vitaminen en mineralen ook in je voeding zelf zit.

Multivitaminen van de merken Vitals en Vitakruit bevatten de actieve B-vitaminen, hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding, een goede dagdosering en zijn bovendien beide van eigen bodem. Wij kiezen daarom voor Vitals Elke dag. De ‘mama’ variant van Vitals Elke dag is bijzonder goed als je een kinderwens hebt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Vitakruit heeft haar multi verdeeld over twee potjes zodat je sommige vitamines en mineralen heel bewust ’s ochtend en de andere ‘s avonds inneemt. Het heet daarom ook Multivitaminen Dag & Nacht. Ook zij hebben een mama multi, namelijk Dag & Nacht Mama.

Neem je multivitaminen dagelijks. Houdt de aanwijzingen op de verpakking aan.

Vitals geeft jou als cliënt 15% korting op het hele assortiment. Daarnaast 5% extra korting op het 2e artikel en nogmaals 10% extra korting bij een bestelling van 3 of meer artikelen. Bestel via www.vitals.nl en gebruik dan deze code: hormoonkliniek

Ook als je een product van VitaKruid bestelt via www.vitakruid.nl krijg je korting. Maak ook hier gebruik van de kortingscode: HormoonKliniek en krijg 10% korting op hun producten.

 

1

Magnesium

Magnesium wordt veel gebruikt en bijna iedereen kent het ook wel. En maar goed ook want dit mineraal hebben we nodig voor eindeloos veel functies in het lichaam. Het komt in veel voedingsmiddelen voor, maar het gehalte is zo laag dat we toch echt moeite moeten doen om voldoende magnesium binnen te krijgen. Het slikken van magnesium als supplement is daarom heel erg slim en naast een multivitaminen (waar het ook minimaal in zit) onze dagelijkse basis.

Magnesium heeft eindeloos veel functies, maar geeft vooral spierontspanning, sterke botten en op mentaal vlak rust en kalmte. Het is de nummer 1 om te nemen als je stress ervaart. Door de eigenschappen van magnesium draagt het bij aan een goede nachtrust. Heb je krampen? Kies dan sowieso magnesium als extraatje.

Welke vorm van magnesium neem je?

 • Magnesium CITRAAT > voor meer energie en spierontspanning en ideaal tegen krampen.
 • Magnesium MALAAT > ook voor meer energie en voor spierontspanning maar citraat wordt iets beter opgenomen.
 • Magnesium TAURAAT > bij alle klachten van het hart, brein en tegen stress.
 • Magnesium BIGLYCINAAT > goed opneembaar en voor geestelijke balans en goede nachtrust.

Alle oxide vormen kan je beter gewoon niet kopen. Die zijn goedkoop maar worden ook nauwelijks opgenomen.

Kies een magnesium supplement van een orthomoleculair merk en daarbij kan je dus het beste rekening houden met de bovengenoemde punten. Er zijn ook combinatievormen van bijvoorbeeld citraat en biglycinaat.
Neem magnesium het bij voorkeur ’s avonds. Niet tijdens de maaltijd maar voor het slapen gaan. Houdt verder gewoon de aanwijzingen op de verpakking aan.

Magnesium wordt ook goed via de huid opgenomen. Je kan daarom ook kiezen voor voetenbadjes of magnesiumsprays. Een paar keer per week een voetenbadje is een optie, of magnesiumspray gebruiken op pijnlijke verkorte spieren heeft effect.

 

Z

Vitamine C en D

Vitamine C en D zit in je multivitaminen en hoef je eigenlijk alleen bij te slikken in de herfst en winters. Meerdere keren vitamine C nemen als je ziek bent of herstellen van een operatie is altijd slim. Vitamine C doet echt wonderen. Kies dan voor 500 mg, tot wel 6 keer per dag en zorg dat er steeds minimaal een uur tussen de inname zit. Bruistabletten, tabletten met een smaakje en time release kan je beter niet nemen. Daar zitten allemaal chemische toevoegingen aan. Hoger doseren dan 500 mg per keer hoeft ook niet. Dat is het bekende verhaal over het uitplassen. Liever meerdere keren op een dag 500 mg nemen.

In de winter kan je het gewoon altijd als een extraatje nemen. Vitamine C kan nooit kwaad.

Vitamine D kan je nemen als de R in de maand zit. Dagelijks 25 – 75 mcg nemen is goed. Dat wordt ook wel aangeduid met 1000 – 3000 IE.

Bij vitamine C en D maakt het merk ietsje minder uit dan bij alle andere vitaminen, mineralen en voedingssupplementen die er op de markt zijn. Gelet op de genoemde punten over vitamine C. Als je een orthomoleculair merk kiest zit je sowieso goed.

 

Omega 3 uit vette vis

Je hebt zonder twijfel wel gehoord over vette vis, visolie of omega 3. Het is ook een must! Ons team eet wel vis maar niet regelmatig en als we vis eten dan bij voorkeur met een hengel gevangen vis uit de Noordzee. De reden is de belasting op ons milieu. En dat terwijl we weten dat men voor een goede Omega 3 en 6 status ruim 5x per week vette vis moeten eten. Dat komt weer omdat er zoveel meer omega 6 (ontstekingsbevorderende groep) in onze hedendaagse voeding zit. Producten uit de omega 6 groep zijn bijvoorbeeld zonnebloemolie, maisolie en pinda’s/pindakaas. Kijk maar eens op de verpakking in hoeveel producten zonnebloemolie zit verwerkt.

Wat doen we wel?

Wij nemen (inclusief onze gezinnen) dagelijks visolie van Eqology. Het is dan ook een wonder middel! Die zogeheten visvetzuren hebben zoveel gezondheidsvoordelen dat het bijna niet op te noemen is. Samengevat is het goed voor ons brein, hart- en bloedvaten, hormonen, ogen en huid.

We kiezen voor Eqology omdat de visolie wordt gehaald uit het afvalproduct (botten en organen) van de al gevangen vissen. De in Scandinavië gevangen vis is bedoeld voor het consumeren in restaurants maar er wordt dus niets weggegooid. Er wordt dus geen extra vis uit de zee gehaald voor onze Eqology producten.

Nog meer positieve eigenschappen van deze visolie:

 • Is zuiver en bevat daarom dan ook geen toegevoegde visolie of synthetische additieven.
 • Draagt bij aan een optimale verhouding tussen omega-6 en omega-3.
 • Is goed voor het cardiovasculaire systeem, hersenen, gezichtsvermogen, immuunsysteem en spieren.
 • Draagt bij aan een normale bloeddruk en normale cholesterol, calcium en triglyceriden in het bloed.
 • De visolie is MSC en CoC gecertificeerd en is afkomstig uit de Noorse duurzame visserij-industrie.
 • Is extra effectief vanwege de toegevoegde polyfenolen uit een koudgeperste, kwalitatief hoogwaardige olijfolie, vitamine D3 en een frisse citroen- of sinaasappelsap.
 • 100% natuurlijk.
 • Dit product bevat geen toxische stoffen of zware metalen uit de vis.

Waarom visolie en geen algenolie?

In algenolie is de verhouding EPA en DHA vaak niet zo goed. DHA (goed voor het brein) kan goed uit algen gehaald worden. Maar EPA (dit remt m.n. de ontstekingen) niet zo goed. Eqology heeft overigens wel goede algen varianten. 

 

Het Eqology abonnement:

Er is gebleken dat indien men een half jaar een hoogwaardige olie gebruikt, de vetzuren balans in het lichaam sterk zal verbeteren. We weten ook dat het zo’n 5-6 maanden duurt voordat alle rode bloedcellen zijn vernieuwd. De olie wordt daarom verkocht in abonnementen van een half jaar.

 

Vitamine K2

Een anti-aging vitamine ter bevordering van gezonde botten en bloedvaten, bevordert een gezonde bloedsuikerspiegel, verbetert de weerstand en is bijzonder gunstig bij zwangerschap, hormonale disbalans en groeispurten bij kinderen of sporters.

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat ons lichaam dagelijks minstens 180 microgram nodig heeft voor maximale positieve effecten. K2+D3 bevat daarom 200 mcg vitamine K2 en 40 mcg vitamine D3 in elke dagelijkse dosering, in de vorm van 1 capsule. Een dergelijke dosering van K2 vermindert het risico op osteoporose. Bovendien is er bewijs dat regelmatige inname van vitamine K2 helpt om de bloedvaten flexibel te houden, met als positief gevolg een verminderd risico op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Omdat K2 beter wordt opgenomen met D3, bevat dit product de optimale formule. De D3 in deze capsules, evenals die in de visolie, vormen een goede basis. Zelfs als je een multivitamine en losse D3 neemt, bereik je nog niet de bovengrens van D3, dus maak je geen zorgen over een teveel aan D3. Echter, LET OP: bloedverdunners zijn een contra-indicatie.

Zuivere, hoog gedoseerde, duurzaam ontwikkelde visolie van een zeer hoge kwaliteit bestellen:

7

Visolie

 

Als je kiest voor Eqology dan start je met 2 flesjes Eqology visolie voor €78,- + €5,90 verzendkosten. Daarna krijg je 1 fles en betaal je €39,- + €5,90 verzendkosten.

Het is alleen de eerste maand een dubbele dosis om zo tekorten in je cellen aan te vullen. Tekorten heeft namelijk bijna iedereen als je niet al lange tijd 700-800 mg DHA én 700-800 mg EPA per dag binnenkrijgt.

De pure omega-3 visolie van Eqology bevat olie van wilde organische Arctische vis, koudgeperste olijfolie en vitamine D. Verkrijgbaar in 2 smaken, namelijk: citroen en sinaasappel.

BELANGRIJK: Dit abonnement is bindend voor 6 maanden. Als het abonnement niet vóór maand 6 wordt beëindigd, gaat het door als maandelijkse automatische bestelling. 

Bestel formulier

Visolie bestelling

Probiotica

Het nemen van een probiotica (goede bacteriën) is altijd slim na een antibioticakuur. In het buitenland wordt dat standaard gedaan. Ook voor, tijdens en na een zwangerschap is het een echte aanrader! Hiermee geef je je toekomstige kleintje een groot cadeau, namelijk een gezonde start.

Als je darmklachten hebt is het slim om eerst advies te vragen voordat je zomaar een probiotica neemt. Wil je dit toch proberen ga dan voor veilig en doe dit niet langer dan een maand. Bij diarree neem je te veel en moet je minderen. Houdt ook hier de aanwijzingen op de verpakking aan. Kies een goed merk! Wij zijn fan van TISSO omdat daar maar liefst 31 verschillende bacteriestammen in zitten. Dat is veel meer dan in de meeste probiotica. Naast die vele goede bacteriën bevat het product kruiden die de darm helpen herstellen. Het product is vloebaar en daarom kan je het ook gemakkelijk aan je kinderen geven. Al naar gelang het gewicht uiteraard. Ook na een antibioticakuur kan je hiervoor kiezen. De fles van TISSO is voor een maand en dat moet voldoende zijn, tenzij je langdurig antibiotica hebt moeten nemen.

Ook rondom een zwangerschap adviseren we je om te kiezen voor TISSO. Het advies is om probiotica te nemen in de eerste maand, de laatste maand en tijdens lactatie.

Je kan het bestellen via deze LINK. En met de kortingscode; dehormoonkliniek krijg je ook nog eens 5,50 euro korting.

 

BELANGRIJK: Neem probiotica altijd op een nuchtere maag. Krijg je er diarree van, neem dan wat minder, bijvoorbeeld om de dag 10-30 ml.

 

0
  0
  Winkelwagen
  Je winkelwagen is leegVerder winkelen